Siinä sitä onkin tavoitetta koko elämän ajaksi – miten suhtautua kanssakulkijoihin ja itseensä anteeksiantavasti ja rakastaen kaikissa elämän haasteissa. On liian helppoa antautua valitukselle ja negatiiviselle ajattelulle. Pieni hetki ja ajattelet painokelvottomia asioita esimiehestäsi. Vilaus vain ja mulkaiset myöhässä pysäkille kaartavaa bussikuskia.

Ja elämä jatkuu -kirjassa Ribas sanoo: ”Meillä on teorioita tunteiden pyhittämisestä, mutta sekä sisimmässä olemuksessamme että käytännössä olemme vain vasta-alkajia. Ollessamme jalojen ajatusten tasolla omaksumme virtauksia korkeimmilta tasoilta, mutta huonompien taipumusten tasolla kannamme vielä masentavien halujen valtavaa taakkaa, jotka voimakkaasti estävät meitä etenemästä jalojen ajatusten tasolle.”

Miten suurta vahinkoa nämä pienetkin hetket voivat saada aikaiseksi. Jos esimiehesi on voimissaan, hän kestää hienosti pienen negatiivisuuden iskun, jonka hänelle lähetät ajatuksiesi kautta. Jos taas hän on väsynyt ja voimaton, voivat ajatuksesi huonontaa hänen hyvinvointiaan huomattavasti. Ja tietysti sama toimii myös toiseen suuntaan. Samalla, kun antaudut hetken viemäksi ja annat ajatuksesi harhailla piikikkäästi ja tuhoten, sillä hetkellä vaikutat myös omaan energiaasi negatiivisesti.

Kun kohtaat ihmiset hyvällä energialla, myös he vastaavat sinulle hyvälllä energialla. Näin molempien osapuolten hyvinvointi kasvaa.

Toiminta ja seuraamukset- kirjassa, Druso sanoo seuraavasti: ”Tiedämme erittäin hyvin, että jos ääniaalto kohtaa toisen ääniaallon sillä tavalla, että toisen huippu ylittää toisen laakson, ei synny värähtelyä, ja tuloksena on hiljaisuus. Samalla tavalla tuottamalla uusia hyvyyden lähteitä siihen, mitä tänään teemme, voimme vaikuttaa siihen pahuuden tarkoitukseen, jonka laitoimme eilen liikkeelle ja täten neutraloida niitä, ja näin palautamme tasapainomme. Joten meidän on parempi kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla kannustaa työskentelyä hyvään. Hyväntekeväisyys ja arvokas oppiminen, usko ja hyvä tahto, optimismi ja työ, taide ja rakentava ajattelu ovat uudistavia hyveitä, joiden arvoa emme saa väheksyä kuntouttaessamme ajatuksiamme ja näin muodoin myös kohtaloamme.”

Voiko mielensä kääntää positiiviseen tilaan kertanapsautuksella? Itse uskon työskentelyn voimaan ja vähittäiseen, vakaaseen edistymiseen. Vähä vähältä puran pois itsestäni negatiivisia ajatusmalleja ja yritän tietoisesti suhtautua asioihin letkeämmin. Välillä hyvällä ja välillä hiukan heikommalla menestyksellä. Hyväntekeväisyys on tuonut elämääni paljon hyvää ja suosittelenkin hyväntekeväisyyden harjoittamista kaikille. Se voi olla pieni hymy ruuhkabussissa, oven avaaminen tuntemattomalle, avustustyön tekeminen, lahjoitus – mihin tahansa sinulla on aikaa, varaa ja kykyjä. Hyväntekeväisyyden ei tarvitse olla suureellista, kunhan se tulee pyytettömästi suoraan sydämestä.

Eräs pohdiskelija