Meedio Joao on omistanut elämänsä muiden auttamiselle jo 58 vuoden ajan. Hän kehollistaa noin 33 entiteettiä, jotta voi auttaa sairaita paranemaan, lohduttaa kärsiviä ja opastaa kaikkia neuvoa pyytäviä. Hän ruokkii nälkäisiä, lahjoittaa avokätisesti puutteenalaisille, rahoittaa koulutusta ja rakennusprojekteja sekä paljon muuta. Hän on auttanut mm. vakavia sairauksia potevia, pyörätuolin ja kainalosauvojen avulla kulkevia sekä henkistä apua tarvitsevia ihmisiä.

joao

Joao Teixeira de Faria syntyi 24.6.1942 vaatimattomaan perheeseen. Joao aloitti työnteon kuusivuotiaana kankaanleikkaajana isänsä räätälinliikkeessä auttaakseen perhettä saamaan lisää tuloja. Hän pystyi käymään koulua vain kaksi vuotta, sillä perheen köyhyys pakotti hänet menemään töihin. Meedio Joao ei missään vaiheessa jatkanut koulunkäyntiä, eikä hän edelleenkään osaa lukea tai kirjoittaa.

Koska perheen elämä oli köyhää, eikä Joaon kotikaupungissa Itapacissa ollut työtä tarjolla, oli hänen lähdettävä muualle työnhakuun.

16-vuotiaana hän oli Campo Grandessa Mato Grosson osavaltiossa kaukana kotoaan. Hän oli nälissään, yksinäinen ja väsynyt – ja jälleen kerran työtön. Surullisena ja nälästä heikkona hän etsi suojaa kaupungin laidalla sillan alta. Hän päätti kylpeä joessa ennen kuin jatkaisi työnhakua. Hänen lähestyessään vesirajaa kaunis nainen kutsui häntä luokseen. Nainen kehotti häntä tulemaan lähemmäksi, ja he viettivät ikimuistoisen iltapäivän keskustellen sillan alla. Seuraavana päivänä Joao meni sillalle haluten tavata naisen uudelleen ja keskustellakseen hänen kanssaan lisää. Hämmästyksekseen Joao näki hohtavan valopatsaan siinä kohdassa, missä nainen oli istunut. Yhä enemmän hän hämmästyi, kun kuuli äänen kutsuvan nimeään. Se käski Joaon mennä Kristuksen Lunastuksen Henkieskukseen.

Joao noudatti naisen ohjeita ja kun hän saapui perille, keskuksen johtaja lähestyi häntja ja kysyi oliko hänen nimensa Joao Teixeira de Faria. Johtaja sanoi tiennee hänen tulostaan ja tiesi jo odottaa häntä. Silloin Joao pyörtyi. Kun hän tunteja myöhemmin palasi tajuihinsa, hän oli nolostunut ja anteeksi pyytelevä sekä selitti kohtauksensa johtuneen nälästä. Hänen ympärillään oli suuri joukko ihmisiä, ja hänen kerrottiin kehollistaneen Kuningas Salomon entiteetin ja parantaneen yli 50 ihmistä. Joao piti itseään vain köyhänä, tavallisena teini-ikäisenä poikana ja oli hämillään saamastaan huomiosta. Hän toisti itsepintaisesti, että oli vain pyörtynyt, eikä ymmärtänyt, mistä nämä ihmiset puhuivat.

Tämän jälkeen useiden intensiivisten kuukausien aikana entiteetit antoivat hänelle henkistä opetusta ja opastusta. Näin hänet ohjattiin omistamaan elämänsä muiden parantamiselle, ja hän löysi elämäänsä todellisen tarkoituksen: palvella Jumalaa ja ihmiskuntaa. Noina aikoina hänet tunnettiin nimellä Joao Curador (Joao parantaja). Silti hän yhä kieltäytyy sellaisista nimityksistä kuin parantaja tai ihmeidentekijä. Meedio Joao sanookin päivittäin: ”Minä en paranna ketään. Hän, joka parantaa, on Jumala. Olen vain työkalu hänen jumalallisissa käsissään.”

Meedio Joao on tällä hetkellä ehkä voimakkain elossa oleva meedio ja parannuksen välittäjä. Hän hoitaa satoja, jopa tuhansia ihmisiä päivittäin rakkaudella, ilman maksua. Hän toteuttaa elämäntehtäväänsä nöyryydellä, myötätunnolla ja omistautumisella palvellen meitä kaikkia niin paljon, että mielikuvituksemme ei riitä määrää käsittämään.

Meedio Joao itse sanoo: ”Minä vain täytän tehtäväni, ja Jumala on antanut minulle enemmän kuin olisin voinut kuvitella”.
Lähde: Heather Cumming ja Karen Leffler – Joao de Deus