Meditaation ajankohdat, kesto ja paikka ilmoitetaan hyvissä ajoin ja niin pitkäksi aikaa eteenpäin kuin järjestäjillä vain on mahdollista. Näin henkimaailman työntekijät voivat järjestää tilaisuuden ja omien tehtäviensä hoitamisen asianmukaisesti. Henkimaailman auttajilla on runsaasti velvoitteita, joten kunnioitamme heitä pitämällä aikataulusta tiukasti kiinni.

Jo paljon ennen meditaation alkamista suuri määrä henkimaailman työntekijöitä saapuu valmistelemaan tilaisuutta. Jokaisella avustavalla hengellä on oma tehtävänsä ja he pysyvät tilaisuuden keston ajan omalla paikallaan ja suorittavat parasta mahdollista palvelua sitä tarvitseville. Jotta tilaisuudet sujuisivat mutkattomasti, häiriöittä ja niihin osallistuvat ihmiset sekä ruumiittomat henget saisivat niistä apua, henkimaailman vartijat eristävät ja ympäröivät rakennuksen magneettisilla nauhoilla.

Tarkkaavaisina he estävät paatuneiden, pilkkaavien ja häiriköivien ruumiittomien henkien pääsyn rakennukseen. Tilaisuuteen he kuitenkin päästävät kaikki apua tarvitsevat ruumiittomat henget.  Useat näistä apua tarvitsevista hengistä saapuvat opastajansa kanssa ja myös ihmisten mukana. Suurin osa tilaisuuteen saapuvista ruumiittomista hengistä on epätoivoisia ja sairaita sekä yhtä paljon veljellisen avun tarpeessa kuin kärsivät ihmiset. Häiriintyneille hengille varataan ja eristetään alue sivummalta.

Meditoijien ei tarvitse pelätä tilaisuuteen osallistuvien ruumiittomien mahdollisia negatiivisia energioita. Ne väistyvät vaistomaisesti henkisen valon edessä. Siksi jokaiselle istunnolle ovat tyypillisiä erityiset magneettiset virtaukset itsesuojelukseen ja puolustukseen.