Energiavirtaus maailmankaikkeudessa on loputonta ja vaikuttaa meihin. Vastaanotamme miljoonista hyvin kaukana olevista tähdistä ja planeetoista kotoisin olevia kosmisia säteitä; auringosta tulevia lämmön­ sekä valonsäteitä; maasta tulevia erilaisia veden ja metallin synnyttämiä energiavaikutuksia; ihmistovereiden, eläinten ja kasvien magneettisia säteitä sekä ihmiskuntaa ympäröivien henkien psyykkisiä virtauksia. Näin ollen jokainen meistä vastaanottaa miljoonittain kaikenlaisia säteitä, ja myös me itse säteilemme omia ominaisia energioitamme, joskus jopa hyvin kaukaisille alueille.

Myös rukous on energiaa tässä loputtomassa energiavaihdannassa, ja sen voima on ajatuksessa. Se ei ole riippuvainen rukouksen sanoista, paikasta tai hetkestä. Rukouksen ei kuitenkaan tulisi olla huulten mekaaninen liike, vaan sydämestä tuleva tunteellinen pyyntö, kiitos, ylistäminen tai vain keskustelu Korkeimman kanssa.

Jokainen sydämestä tuleva rukous on luovan ja eloisan magnetismin lähde, jota Luoja ja koko luomakunta laulaa. Jokaisesta, joka rukoilee tunteellisella tasapainolla, tulee vähitellen jumalallisten energioiden säteilevä keskittymä. Sydämestä tulevasta rukouksesta säteilevät jumalalliset säteet muunnetaan korkean luokan tehokkaiksi yhteistyötekijöiksi parantamaan kehoa, uudistamaan sielua ja siirtämään raskaita pilviä sydämestä. Korkein auttaa niitä, jotka auttavat itseään: ”Auta itseäsi, niin taivas auttaa sinua.”

Korkeimman Sallimuksen mukaisesti rukouksen avulla hyvin kehittyneet henget ehdottavat meille keinoja päästä vaikeuksista omin voimin. Kääntymällä luottaen Korkeimman puoleen tulemme saamaan rohkeutta, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Rukous on myös kaikkein voimakkain vastavoima pahuutta ja `vihollisiamme ́ vastaan.

Rukous, nostattava meditaatio ja rakentavat ajatukset muuntavat myös ilmapiiriä ja puhdistavat sitä. Ylevät ajatukset pyhittävät ympärillä olevaa tunnelmaa ja pitävät sisällään sähköisiä ominaisuuksia, joita meidän on vaikea kuvitella.

Kotimme ei ole vain kehomme asunto, vaan se on ennen kaikkea sielumme asunto. Kotipyhäköstä, jota asuttaa sellaiset henkilöt, jotka rakastavat rukoilemista ja nostattavia tunteita, tulee kaikkein kauneimpien henkisten kukintojen ja sadon ylevä kenttä. Sellaisessa kodissa vallitsee rauhallisuus ja lohtu.

Rukouksessa kohtaamme Jumalallisten voimaelementtien virran. Vaikka voimat tulevat Kaitselmukselta samansuuruisina määrinä kaikille, jotka rukoilevat, jokaisella hengellä on erilainen kyky vastaanottaa niitä. Tämä kyky on seurausta yksilön ponnistuksista pyrkiä kohti korkeampia alueita. Koska Jumala auttaa ihmisiä toisten ihmisten kautta ja avustaa sieluja toisten sielujen kautta, jokainen meistä voi vain auttaa kanssaeläjiämme ja toimia yhteistyössä Herran kanssa käyttäen kehityksellisiä ominaisuuksia, joita me olemme jo saavuttaneet elämässä.

Otteita ja vaikutteita Chico Xavierin teoksista.