Etusivu/Mietteitä viikoksi
Mietteitä viikoksi2022-12-26T16:08:22+02:00

Viikon mietteitä 

Tälle sivulle keräämme viikon mietteitä

toukokuu 2023

29.05.2023|

Jotta kulkisit onnellisena läpi elämän, kylvä tyytyväisen omatunnon kanssa hyviä siemeniä, rauhaa, optimismia, myötätuntoa ja ystävällisyyttä niin omaan kuin muidenkin elämään. Auta muita niin paljon kuin voit, niin että joka ilta nukkumaan mennessäsi voit olla tyytyväinen elettyyn päivään. Ole myös kiitollinen kaikista päivän tapahtumista niin hyvistä kuin ’huonoista’.

Lähde: Carlos Torres Pastorinon: Pieniä viisaita ajatelmia.

22.05.2023|

Äitimaa odottaa apuasi. Se on antanut sinulle syntymästäsi lähtien ilmaa hengittää, vettä juotavaksi, ruokaa syötäväksi ja katon pääsi päälle suojellakseen sinua – mitä sinä sille annat vastineeksi? Autatko sinä sitä, joka on toivottanut sinut avosylin tervetulleeksi ja antanut sinulle mahdollisuuden kehittyä ja oppia? Älä unohda, että äitimaa olisi kiitollinen myös sinun avustasi, vaikka hyvinkin pienestä.

Lähde: Carlos Torres Pastorinon: Pieniä viisaita ajatelmia.

15.05.2023|

Jos mahdollista käy vanhuksen tai sairaan luona, ja käytä ainakin muutama hetki surullisen sydämen lohduttamiseen. Antamasi lohdutus, jopa uhraus, on vakuutus siitä, että täytät velvollisuutesi inhimillisenä ihmisenä. Älä silti odota, että he vastaavasti toimisivat veljellisesti, tukivisat heikkoja tai lohduttaisivat surullisia. Älä edes ajattele, että annat enemmän kuin saat, äläkä odota kiitosta teoistasi. He, jotka mm. kuuntelevat surullista sydäntä, vierailevat vanhuksen tai sairaan luona saavat itse asiassa paljon enemmän kuin antavat.

Lähde: Carlos Torres Pastorinon: Pieniä viisaita ajatelmia.

huhtikuu 2023

30.04.2023|

Usko itseesi, koska Jumala asuu sinussa. Luota kykyihisi ja kävele eteenpäin pelkäämättä esteitä, sillä voit voittaa, sinä voitat. Vastaa sitä luottamusta, jonka Isämme asetti sinuun, kun hän antoi sinulle käytettävissäsi olevat kyvyt, jotta voisit kehittää ja toteuttaa niitä.

Lähde: Carlos Torres Pastorinon: Pieniä viisaita ajatelmia.

23.04.2023|

Oletko koskaan ajatellut kiittää Jumalaa ilmasta, jota syntymästäsi lähtien olet hengittänyt, ja jota koskaan ei ole puuttunut? Ilma on aina rinnallasi ilmaiseksi. Kiitä Isää myös vedestä, joka sammuttaa janosi, auringosta joka valaisee päiväsi ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä, yöstä joka antaa sinulle terveyden, onnesta, ystävistä ja vastoinkäymisistä… Päivittäin lausuttu kiitos osoittaa kiitollisuutemme elämälle, eikä meidän pitäisi sitä koskaan unohtaa.

Lähde: Carlos Torres Pastorinon: Pieniä viisaita ajatelmia.

16.04.2023|

Elämäämme koskevat tiedot tallentuvat olemuksessamme kahdessa erillisessä vaiheessa: ulkoinen tallentaa sinnikkyytemme, olemuksemme ja toimintamme asioissa sekä tilanteissa; ja sisäinen tallentaa kestävyytemme, pysyminen itsenä, itsetietoisuutemme. Näin kaikki, sekä hyvät että huonot pyrkimyksemme sielumme kirjaa omatuntoarkistoomme matemaattisen tarkasti. Joten jokainen meistä, missä tahansa tilanteessa, liikkuu aina itse kehittämiensä luomusten keskellä – valo tai pimeys, runsaus tai puutteellisuus, tyytyväisyys tai pettymys jne. ympäröivät meitä kaikkialla.

Andre Luiz

Go to Top